Skip to main content

Liszt Ferenc nyomában

Séta a Liszt emlékhelyekhez Sopron történelmi belvárosában

A séta kezdőpontja Sopron Fő tér 8-as számú ház falán található emléktábla előtt van. Az épület a Stornó ház, mely a híres Stornó Gyűjteménynek és a várostörténeti-múzeumnak ad helyet. Falán Hunyadi Mátyás és Liszt Ferenc emléktáblája található.

Sétánkat a gyönyörű barokk Szentháromság szobor irányában a Templom utcában folytatjuk. A Templom u. 6 szám alatti Bezerédj palotában vendégeskedett és adott házi koncertet Liszt Ferenc 1840-ben.

Folytassunk utunkat a Templom utcában. Az utca több nevezetességnek is helyet ad, így a város legnagyobb temploma, az Evangélikus templom, a Körmendy-Csák Galéria is található.
 
Visszafordulunk az utcában és megcsodálhatjuk még egyszer a    Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központot, mely  tulajdonképpen a régi kaszinó jogutódja, 1881-ben épült és 1950 óta viseli a művész nevét. Előtte áll Liszt Ferenc mellszobra.

Sopron a magyar Liszt város várja Önt is!

Traktorbuli

Az élménytúra célja felfedezni a soproni borvidéket, közelhozni a természetet és szőlőskerteket, megcsodálni a tájat, megnézni, hol terem a soproni kékfrankos. A lenyűgöző táj mellett 3 féle bort kínálunk út közben és természetesen idegenvezetést is biztosítunk. Olyan utakat járunk be, amik csak traktorral járhatóak.

Két útvonal, két program között lehet válaszani.

1.  Három táj vonzásában - a város környéki borvidéket fedezzük fel, a traktorral a Bécsi dombról indulva a Dudlesz erdőig. Közben megcsodáljuk a mindig havas Schneeberget, a Királytölgyet, a kelták kútját, a Fertő csillogó víztükrét és megtudjuk, miért hívják Asszonyvásárnak az egyik dűlőt.

2. A Fertő titka - a Fertő menti borvidék. A traktor végig halad a legnevesebb soproni termelők szőlőskertjei mellett, közben rálátunk a borvidék szívére a Fertő tóra.

A jármű 16 felnőtt személyt tud kényelmesen szállítani. A dűlőtúra ára borkóstolóval, idegenvezetéssel együtt 4500 Ft/fő. A túra minimális létszáma: 8 fő

Érdeklődés: TASCHNER TAMÁS 30/9291204 vagy This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Trabitúra- Trabitour

Mit Trabi auf den Spuren der Geschichte - Trabival a történelem nyomában -Follow the history with Trabi

Mit Trabi auf den Spuren der Geschichte - Paneuropäisches Picknick 1989. - eine erlebnis Tour mit Trabi (max. 3 Personen) mit zertifiziertem Stadtführer, der selber die historischen Erreignisse damals miterlebte. Lernen Sie die Geschichte des Eisernen Vorhanges kennen,im Kultauto des Ostens erfahren Sie Geschichte hautnah. Entdecken Sie den Gedenkpark an der Staatsgrenze, wo im 1989. Hunderten von DDR Flüchtlinge den Zaun zwischen Österreich und Ungarn durchbrachen. Das Programm dauert 1,5 Stunden, kostet 120 Euro. Im Preis: Transfer, Führung, ein Stückchen Stacheldraht und Picknickkörbchen mit Jause. Buchung: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. oder 99/951975

Trabival a történelem nyomában - Páneurópai Piknik 1989. - élménytúra trabival ( max. 3 fő) idegenvezetővel, aki a történelmi események részese volt. Ismerje meg a vasfüggöny történetét, a Kelet-Európa kultikus autójával a történelmet a bőrén érezheti. Fedezze fel az emlékparkot az államhatáron, ahol1989-ben NDK-s menekültek százai törték át a határt Ausztria és Magyarország között.  A program időtartama 1,5 óra. Ár: 35.000 Ft. Az ár tartalmazza a transzfer, az idegenvezetés díját és emlékbe egy darabka szögesdrótot és egy piknik kosarat uzsonnával. Foglalás: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy 99/951975

Follow the history with Trabi – Pan-European Picnic 1989. –experience tour with Trabi (max. 3 persons) and with tour guide, who participated in this historical events. Learn the story of the Iron Curtain, until you can feel the history on your skin with the cultic car of East-Europe. Discover the memorial park by the state border, where hundreds of refugees broke the borderline between Austria and Hungary in 1989. The program duration 1,5 h. Price: 120 EUR. Trip with Trabi, tour guide and a piece of barbed-wire as a souvenir, Picnic basket with snacks are included. Booking: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. or 99/951975