Skip to content

Bonaparte.hu : Sopron másképp...

Hírmorzsák

Sopron - mesék - borok - élmények - egy soproni polgár vallomásai.
 
You're here:Kezdőlap arrow Szolgáltatásaink arrow Idegenvezetések Sopronban 2019.
Idegenvezetések Sopronban 2019. PDF Nyomtatás E-mail

 A séták az élményszerűségre, a mesékre, legendákra és a történelmi hűségre épülnek. Időtartamuk 1-1,5 óra.

 

Idegenvezetések - élménytúrák Sopronban 2018.  –ajánlatok – Taschner Tamástól

A séták az élményszerűségre, a mesékre, legendákra és a történelmi hűségre épülnek.

Rejtőzködő Sopron – Sopron a kelták és rómaiak korában. A séta témái: fórum múzeum, Borostyánkő út, Izisz szentély, Mithrász kultusz, lapidárium, élet a kelták és rómaiak korában. (Az idegenvetés díja a belépők árával növekszik.)

Sopron a magyar Liszt város – zenés idegenvezetés a mindig magyar Liszt Ferenchez kötődő emlékhelyekhez a belvárosban. Liszthez kötődő legendák, történelmi adalékok ismertetése, a művész soproni látogatásainak felidézése. Mit írt Róma város polgármestere 1886-ban Sopronnak? stb.

Misztikus Sopron – történetek a város sötét múltjából, megidézzük az egykori lámpagyújtogató szellemét, hogy mesélje el a soproni szűz legendáját, a híres középkori bűneseteket, a Pék kereszt, Kecske templom, stb. legendáját. Esti fáklyás idegenvezetés!

Mesélő városrészek – kerékpáros idegenvezetés Sopron külvárosaiba, ahol fény derül arra, hogy hol küzdöttek a gladiátorok életre-halálra Sopronban, hol forgott a soproni szélmalom kereke, hogy kerül egy ízig-vérig Bauhaus épületre cirill írás, miért épült a Bolondvár? (Az idegenvezetés díjában a kerékpárkölcsönzés nem szerepel.)

Tündérösvényen – Sopron a tündérfesztivállal hivatalosan is tündérvárossá is vált. A város parkjaihoz, tündérdombjaihoz mesék kapcsolódnak, melyek felfedik előttünk a tündérpor titkát, az emlékezés fájának történetét, vagy éppen hol pihennek a nyári melegben a kis tündérek.

 Kékfrankos Expressz  30 fős oldtimer busszal 3 soproni pincészet meglátogatása. A nagyüzem, az „öreg róka” és a feltörekvő. 3 pince, három stílus, de mégis összetéveszthetetlenül Sopron. Egy turnus ára, mely magába foglalja a transzfert, borkóstolót ( 3 fajta bor / pince) és a saját kóstolópoharat, az idegenvezetést. Időtartam 3 óra

Dűlőtúra, avagy traktorbuli a soproni borvidéken, mely során feltárulnak a soproni borvidék titkai. A szerelvénnyel bejárjuk Fertő menti és a városkörnyéki szőlőskerteket, ahol a bor mellett a látvány nyújt felejthetetlen élményeket. A program tartalmazza a transzfer, vezetés díját és 3 féle borból kóstolót. Időtartam 2 óra

Árak:
Idegenvezetések ára: gyalogos túrák esetén bruttó 10.000 Ft, minimum létszám: 10 fő, a Kékfrankos Expressz esetén 4500 Ft/fő (minimum 20, maximum 30 fő), a dűlőtúra esetén 4500 Ft/fő minimum 10, maximum 16 fő.

Sopron, 2019. január 15.

Taschner Tamás


(Mobil: 30/9291204 vagy Email: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )

 
Következő >
Advertisement

Hányan olvasnak minket?