Skip to content

Bonaparte.hu : Sopron másképp...

Hírmorzsák

Sopron - mesék - borok - élmények - egy soproni polgár vallomásai.
 
You're here:Kezdőlap arrow Aktuális arrow Élménytúrák Sopron és környékén
Élménytúrák Sopron és környékén PDF Nyomtatás E-mail

Kedves vendégeim!

Ha a koronavírus újból megengedi, hogy utazzunk, akkor várok mindenkit szeretettel Sopronban! Addig mindenki vigyázzon magára és a családjára, jó egészséget, Taschner Tamás

  

További érdeklődés: 30 / 9291204

 

Mit kínálok én és e weboldal? Sopronról érdekes cikkeket, meséket, sztorikat, élményeket. Olvassa el a cikkeket és ha kedve támad mindezt személyesen is látni, átélni, akkor jöjjön Sopronba és a Fertő-tájra! Szeretettel várjuk!

Kedvcsináló tematikus városnézések:

 

1.    Sopron a Kékfrankos fővárosa – a séta a város szőlészeti-borászati múltját mutatja be, a Buschenschank, a Kékfrankos legendája a napóleoni időkből, a kelta-római örökség, poncichterek, stb. ismertetésével. A séta mindig egy kóstoló Kékfrankos borral zárul.

2.    Scarbantia – az antik Sopron – Sopron a kelták és rómaiak korában. Fórum múzeum, Borostyánkő út, Izisz szentély, Mithrász kultusz, lapidárium, élet a kelták és rómaiak korában.

3.    Sopron a leghűségesebb város – időutazás Sopron múltjában, a szabad királyi várossá emelés, a népszavazás és a Páneurópai piknik témájának kiemelésével. A séta a többnyelvű, multikulturális várost idézi meg, melynek lakói három alkalommal is bizonyíthatták hűségüket. Témák: Hűségkút, Hűségkapu, Thurner szobor, Kitelepítési emlékmű és Evengélikus templom, stb.

4.    Sopron a magyar Liszt város – zenés idegenvezetés a mindig magyar Liszt Ferenchez kötődő emlékhelyekhez a belvárosban. Liszthez kötődő legendák, történelmi adalékok ismertetése, a művész soproni látogatásainak felidézése. Mit írt Róma város polgármestere 1886-ban Sopronnak? stb.


5.    Esti őrjárat – a misztikus Sopron – történetek a város sötét múltjából, megidézzük az egykori lámpagyújtogató szellemét, hogy mesélje el a soproni szűz legendáját, a híres középkori bűneseteket, a Pék kereszt, Kecske templom, stb. legendáját.


6.    Mesélő városrészek – kerékpáros idegenvezetés Sopron külvárosaiba, ahol fény derül arra, hogy hol küzdöttek a gladiátorok életre-halálra Sopronban, hol forgott a soproni szélmalom kereke, hogy kerül egy ízig-vérig Bauhaus épületre cirill írás, miért épült a Bolondvár?

Ajánlatot küldök szívesen, írjon nekem! napoleon69 (kukac) t-online.hu VAGY taschner (kukac) sopron.hu

 
Advertisement

Hányan olvasnak minket?