Skip to content

Bonaparte.hu : Sopron másképp...

Hírmorzsák

Sopron - mesék - borok - élmények - egy soproni polgár vallomásai.
 
You're here:Kezdőlap arrow Rólunk
Rólunk
Partnereink PDF Nyomtatás E-mail
Partnereink
Tovább...
 
Elérhetőségeink PDF Nyomtatás E-mail

Elérhetőségeink:

taschner (kukac) sopron.hu

napoleon69 (kukac) t-online.hu

vagy 06-30-9291204

 
Bemutatkozás PDF Nyomtatás E-mail

Taschner Tamás vagyok, soproni polgár, a turizmus és a kultúra a szakterületem. A weblapot azzal a céllal hoztam létre, hogy kevésbé közismert adatokat, érdekes történeteket tegyek közzé a térség iránt érdeklődőknek. Szabadidőmben idegenvezetéssel foglalkozom,  meggyőződésem, hogy az élő szóval bemutatott látnivalók sokkal nagyobb élményt nyújtanak, mint bármely technikai eszköz. Tematikus túráim Sopront és a Fertő-tájat mutatják be. Ízelítő: Antik Sopron -Scarbantia, a kelták nyomában, Sopron a magyar Liszt város, a poncichterek világa, Sopron a borváros, stb.

Poncichter család tagjaként a szőlővel és borral kapcsolatos dolgok is nagyon közel állnak hozzám, gyakran tartok borkóstolókat magyar vagy német nyelven. Kérem, tekintse meg kínálatunkat e weboldalon, melyek, bízom benne, felkeltik érdeklődését!

Várom Önöket Sopronban, a szülővárosomban! Taschner Tamás

 

Taschner-Schmidt Erika vagyok, a szőlő és bor szerelmese. Gyerekkoromat a Somló hegy lábánál töltöttem, s már akkor megérintett a szőlőterületek látványa. Munkával töltött éveimet Balatondfüreden kezdtem, ahol már a borral is egy életre szóló barátságot kötöttem. Sopronban testközelből is megismerkedhettem a szőlőművelés és borkészítés rejtelmeivel, egy tősgyökeres poncichter családba házasodva. Ismereteimet bővítve mára okleveles borszakértő lettem, amelyre nagyon büszke vagyok, de tudom, még sok megismerni- és tanulnivaló vár rám, így tanulmányaimat folytatom.

Egy Szardínia szigetén tett tanulmányút óta az organikus és biodinamikus gazdálkodás témája foglalkoztat, melyet férjemmel, Tamással a saját szőlőnkben kívánunk megvalósítani.

A családi vállalkozásban segítek a "boros" rendezvényeken,illetve borkóstolók tartását vállalom magyar vagy angol nyelven.

Bízom benne, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk és egy jót beszélgethetünk a borról!

Taschner-Schmidt Erika

 
Tovább...
 
Advertisement

Hányan olvasnak minket?